frequently asked questions

Vind hier de antwoorden op jouw vragen over huurovereenkomsten, huurdersrechten, onderhoud en nog veel meer. Laat onzekerheden niet in de weg staan ​​bij het vinden van jouw perfecte huis!

TOEWIJZINGSPROCEDURE

2
3
Wanneer start de verhuur?

De woningen van Urban Villas worden in verschillende fases verhuurd. De eerste woningen worden half oktober 2024 opgeleverd. Mis niets van het verhuurproces en vul direct het inschrijfformulier in om op de hoogte te blijven van de procedure.

2
3
Ik wil een woning huren, hoe ziet het proces eruit?

stap 1: Controleer allereerst of je voldoet aan de gestelde huurvoorwaarden en inkomenseisen.

Stap 2: Kies jouw voorkeurswoningen uit, je kunt maximaal 3 voorkeur appartementen selecteren.

Stap 3: Start jouw digitale inschrijving door te klikken op de knop ‘Inschrijven’. Vul de gevraagde gegevens in en klik op ‘verstuur’. Je ontvangt vervolgens een e-mail waarmee je een wachtwoord kunt aanmaken. Na het inloggen heb jij jouw eigen account en kun je verdergaan met de inschrijving.

Stap 4: In jouw account kun je jouw registratie compleet maken. De stappen wijzen zich vanzelf. Vul jouw persoonlijke gegevens in, geef antwoord op de gestelde vragen en upload alle benodigde documenten. Klik vervolgens op ‘verstuur’. Je ontvangt van ons een bevestiging dat jouw inschrijving is gelukt.

Let op: Zonder de documenten is jouw inschrijving niet compleet.

Stap 5: De makelaar beoordeelt jouw inschrijving en neemt bij beschikbaarheid van een woning contact met je op. Vervolgens kun jij de woning accepteren of afwijzen.

Stap 6: De laatste stap in het verhuur proces is het ondertekenen van de huurovereenkomst. De huurovereenkomst krijg je toegestuurd via het verhuurportaal waarna de overeenkomst digitaal wordt ondertekend.

2
3
Hoe ziet het proces eruit na het tekenen van de huurovereenkomst?

Zodra de huurovereenkomst is getekend nemen wij contact op om de huuringangsdatum te bespreken. Omdat het project in aanbouw is zullen wij niet later dan 2 weken voor oplevering informeren over de exacte huuringangsdatum. Uiteraard wordt de huurbetaling over de eerste maand berekend aan de hand van de exacte huuringangsdatum.

2
3
Welke documenten moet ik met het inschrijfformulier uploaden?

Voor iedereen geldt:

 • Kopie legitimatiebewijs (een rijbewijs accepteren wij niet als geldig legitimatiebewijs, het documentnummer en foto op het ID mag onherkenbaar gemaakt worden)
 • Uittreksel BRP (Basisregistratie Personen)
 • Verhuurdersverklaring/hypotheekhouders verklaring

Ben je in loondienst?

 • 2 recentelijke salarisstroken
 • Werkgeversverklaring
 • Kopie bankafschrift waarop storting salaris zichtbaar is
 • Jaaropgave

Krijg je een uitkering?

 • Toezeggingsbrief UWV in plaats van werkgeversverklaring
 • Kopie bankafschrift waarop storting uitkering zichtbaar is
 • Jaaropgave

Ben je gepensioneerd/AOW-gerechtigd?

 • Jaaropgave van AOW en indien van toepassing pensioen
 • Kopie bankafschrift waarop storting van AOW en indien van toepassing pensioen zichtbaar is

Ben je zelfstandig ondernemer?

 • Een recent uittreksel Kamer van Koophandel (niet ouder dan 3 maanden)
 • Jaarcijfers van afgelopen 2 jaar (voorafgaand aan ondertekening huurovereenkomst) opgemaakt door accountant/administratiekantoor
 • Prognose voor het aankomende jaar

Indien van toepassing vragen wij ook om de volgende documenten:

 • Overzicht eigen vermogen
 • In geval van verkoop van de huidige woning: de (voorlopige) koopakte + overzicht resterende hypotheek
 • In geval van aanhouden van huidige koopwoning: een overzicht van de hypotheeklasten van de afgelopen 6 maanden

2
3
Wat zijn de inkomensvoorwaarden om te huren?

De volgende inkomensvoorwaarden gelden als richtlijn:

 • Je hebt een vast aantoonbaar bruto maandinkomen van minimaal 3 keer de maandhuur. Vakantietoeslag, een eventuele 13e maand en vaste bonussen mogen hierin worden meegerekend.
 • Wanneer je gaat wonen met een huisgenoot of partner mag dit inkomen voor 100% worden meegerekend, in dit geval tekenen beide huurders de huurovereenkomst. Er mogen niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan.

Ben je gepensioneerd?
Naast een vast aantoonbaar maandinkomen van minimaal 3 keer de maandhuur, mag je eventuele vakantietoeslag en 10% van het eigen vermogen meerekenen als inkomen.

Ben je zelfstandig ondernemer?
Contact met ons op voor een antwoord op maat.

Werk je via een uitzendbureau?
Om in aanmerking te komen voor een woning in Urban Villas moet je minimaal over een fase B overeenkomst beschikken. Neem contact met ons op voor een antwoord op maat.

Krijg je een uitkering?
Een uitkering geldt alléén als inkomen als het een uitkering voor langere periode betreft. Denk hierbij aan een WIA of Wajong uitkering. Indien dit het geval is ontvangen wij graag de volgende documenten:

 • Toezeggingsbrief UWV in plaats van werkgeversverklaring
 • Kopie bankafschrift waarop storting uitkering zichtbaar is
 • Vervolgens zullen wij intern beoordelen of je voldoet aan de inkomensvoorwaarden.

If anything is unclear or if you are (temporarily) just below the income requirement, please contact us. Then we can determine whether you are eligible for a home with your specific situation.

2
3
Mogen ouders of derden garant staan als er niet voldaan wordt aan de inkomensvoorwaarden?

Garantstellingen zijn helaas niet mogelijk.

2
3
Kan ik als student een woning huren?

This is possible if you meet the income requirements.

FINANCIEEL

2
3
Wat is in de huurprijs inbegrepen?

De huurprijs van de woning is exclusief de parkeerplaats, water, energie, warmte, elektra en servicekosten. Heb je interesse in de huur van een parkeerplaats? Geef dit dan aan bij de inschrijving.

2
3
Kan ik huurtoeslag aanvragen?

De woningen in Urban Villas zijn vrije sector woningen. Dit betekent dat deze niet in aanmerking komen voor huurtoeslag.

2
3
Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Nee. Je bent geen inschrijfkosten verschuldigd en je hoeft de verhuurmakelaar van Urban Villas geen bemiddelingskosten te betalen.

2
3
Moet ik borg betalen?

Voor de oplevering van de woning dien je de eerste maand huur en een borgsom van twee maanden huur over te maken via internetbankieren.

2
3
Wordt de huur elk jaar verhoogd?

Ja, er is sprake van een jaarlijkse huurverhoging. De huurverhoging is vastgelegd in de huurovereenkomst, hierbij wordt gebruik gemaakt van de indexeringsmethode die van overheidswege is vastgesteld.

2
3
Moeten er servicekosten betaald worden?

Ja, de servicekosten zijn bij aanvang vastgesteld op € 80,- per maand per appartement. De servicekosten worden jaarlijks afgerekend. Het is mogelijk dat de servicekosten omhoog of omlaag worden bijgesteld.

WONINGEN

2
3
Uit welke partijen kan ik kiezen qua leveranciers GWL, is er een vaste partij?

Het gebouw is aangesloten op stadsverwarming. Vattenfall is de vaste leverancier van de warmte. Liander is de netbeheerder in dit gebied. Je kunt zelf bepalen voor welke leverancier van elektriciteit je kiest.

2
3
Mag ik boren in de muren / dingen ophangen / een kabel doortrekken?

Bij boren in de muur moet je vóóraf de elektra- en waterleidingen opzoeken met een kabel- en leidingdetector. Leidingen frezen in vloeren of wanden is niet toegestaan. Boren in de vloer is niet toegestaan. Eventuele schade aan het leidingwerk als gevolg van boren wordt in rekening gebracht van de huurder. Alle gaten en aanpassingen in en aan de woning moet je herstellen bij oplevering.

2
3
Hoe wordt de woning verwarmd?

De woningen worden verwarmd met vloerverwarming. In de badkamer bevindt zich een extra handdoekradiator. De woningen maken gebruik van stadsverwarming. De leverancier van de warmte staat vast (Vattenfall).

2
3
Beschikken de woningen over keuken en badkamer?

Ja, alle woningen beschikken over een afgewerkte badkamer voorzien van sanitair. De keukens zijn voorzien van inbouwapparatuur, zoals een inductie kookplaat, ijskast met vriesvak, en een oven / magnetron. microwave.

2
3
Is er een glasvezelverbinding aanwezig in het gebouw?

Ja, aansluiting is op verzoek van de huurder. Houd er rekening mee dat de aanvraag in de beginperiode vertraging kan oplopen. Dit komt doordat het een nieuwbouwcomplex betreft en het nog niet bij alle providers is aangemeld.

2
3
Is het mogelijk om meubilair te huren bij de woning?

Nee, de woningen worden ongemeubileerd opgeleverd.

2
3
Is er een parkeergelegenheid aanwezig bij Urban Villas?

Onder de wooncomplexen van Urban Villas is een parkeergarage gelegen. Er zijn 64 parkeerplaatsen beschikbaar voor verhuur. De huur van een parkeerplaats komt bovenop de huur van de woning. Er zijn enkele parkeerplaatsen aanwezig die beschikken over een laadpaal.

Daarnaast worden vijf parkeerplaatsen bediend door een Shared Mobility Operator. De overige parkeerplaatsen zijn beschikbaar voor verhuur.

2
3
Beschikt het gebouw over een lift?

Alle gebouwen van Urban Villas beschikken over minimaal 1 lift per gebouw.

2
3
Heb ik een berging tot mijn beschikking?

Veel woningen beschikken over een interne bergruimte in het appartement, kijk hiervoor goed op de plattegrondtekening van de betreffende woning. Er zijn geen externe bergruimtes.

2
3
Waar kan ik mijn fiets stallen?

In ieder gebouw is een fietsenstalling aanwezig.

Let op: Het is strikt verboden om met de fiets of scooter gebruik te maken van de liften en/of trappenhuizen.

2
3
Heeft de woning een aansluiting voor een wasmachine?

Ja, alle woningen beschikken over een wasmachineaansluiting.

2
3
Hoe wordt het complex beveiligd?

Alle deuren van en naar algemene ruimtes in Urban Villas zijn afsluitbaar en uitsluitend toegankelijk voor bewoners. Dit geldt ook voor de parkeergarage onder het complex. Daarnaast beschikken alle woningen over een intercomsysteem. Hiermee open je vanuit de woning de toegangsdeuren voor gasten.

WONEN IN URBAN VILLAS

2
3
Door hoeveel bewoners mag of moet de woning bewoond worden?

Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen. Er mogen niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan. Het is verplicht om als huurder minimaal 1 persoon ingeschreven te hebben staan op het adres van de woning.

2
3
Kan ik een modelwoning bezichtigen?

Ja, na aanmelding word je op de hoogte gehouden van de bezichtigingsdagen. Alleen kandidaten met een volledige aanmelding en die voldoen aan de vereisten worden uitgenodigd voor een bezichtiging.

2
3
Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt de woning voor minimaal 1 jaar (12 maanden), gerekend vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen op de eerste dag van de maand met inachtneming van een opzegtermijn van 1 volle kalendermaand.

2
3
Zijn huisdieren toegestaan in Urban Villas?

Ja, onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden vind je binnenkort terug in het Huishoudelijk Reglement op de pagina Downloads.

2
3
Mag ik mijn woning onderverhuren of via AirBnB?

Nee, het is nadrukkelijk niet toegestaan om de woning aan derden in gebruik te geven of te verhuren. Overtreding van deze regel kan leiden tot een directe ontbinding van de huurovereenkomst en boetebeding zoals vastgelegd in de huurovereenkomst.

nl_NLNL